Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek
EZÉRT AJÁNLJUK:
- A kapszulákban lévő SonicFine® instant gyógynövénypor általános előnyei:
- akár 2x nagyobb biológiai hozzáférhetőség,
- 8x nagyobb biológiai aktivitás,
- 2x jobb oldhatóság,
- 2x magasabb flavonoid- és polifenoltartalom,
- 3x erősebb antioxidáns hatás,
- 2x több vízoldható rost,
- 100% hatóanyagtartalom.
- Adalékanyagmentes, a kapszulák a gyógynövényen kívül mást nem tartalmaznak.
- Bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült.
- A kapszulákban lévő porból tea készíthető vagy bármilyen folyadékban elkeverhető.
A FOKHAGYMA EGÉSZSÉGTÁMOGATÓ HATÁSAIT ALÁTÁMASZTÓ TUDOMÁNYOS BIZONYÍTÉKOK
A bemutatott tudományos vizsgálatok eredményei a fokhagymára általánosan vagy a hivatkozásokban szereplő készítményre vonatkoznak. Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a termékünkben lévő gyógynövény egészségtámogató, a szervezet normál állapotának fenntartását elősegítő hatását. ⇒ További részletek
1. A SZÍV ÉS AZ ÉRRENDSZER EGÉSZSÉGÉT TÁMOGATÓ HATÁSA
- Számos kutatásban igazolódott már, hogy a fokhagyma lassítja az érelmeszesedés előrehaladását (Koscielny, Gadidala, Orekhov).
- Egy standardizált fokhagymaport tartalmazó készítmény napi 300 mg adagolás mellett, 4 éven keresztül történő fogyasztása csökkentette az aorta rugalmasságának romlásást a kor előrehaladtával (Breithaupt-Grögler).
- A berlini Humboldt Egyetemen végzett randomizált, placebo-kontrollos klinikai vizsgálat eredményei alapján egy fokhagymaporból készült drazsé 4 éven keresztül történő fogyasztása 5-18%-kal csökkentette az aortákban a zsíros lerakódások (plakkokat) növekedését, sőt egyes esetekben enyhe csökkenés is megfigyelhető volt (Koscielny).
- A fokhagymapor alkalmazása a vérnyomáscsökkentésben is eredményesnek bizonyult. Egy ausztráliai klinikai vizsgálatban résztvevők magas vérnyomásban szenvedtek. A betegek 12 héten keresztül naponta 4 kapszula (960 mg melynek allicisztein tartalma 2,4 mg) fekete fokhagyma kivonatot tartalmazó készítményt fogyasztottak, és szisztolés vérnyomásuk átlagosan 10 Hgmm-rel csökkent a placebo készítményt fogyasztókkal szemben (Ried).
- Összegző tanulmányok szerint, amelyben mind egészséges, mind magas vérnyomásban szenvedő betegek is részt vettek az egyes kutatásokban, a fokhagyma rendszeres fogyasztása átlagosan 5 Hgmm-rel csökkentette a szisztolés, és 3 Hgmm-rel a diaszisztolés vérnyomást. (Ried2, Ried3) Magas vérnyomásban szenvedő betegeknél a csökkenés még eredményesebb volt (Reinhart, Ried2).
2. A NORMÁL KOLESZTERIN ÉS VÉRZSÍRSZINT FENNTARTÁSÁT TÁMOGATÓ HATÁSA
- A fokhagyma további előnyös élettani hatása, hogy kutatások alapján csökkenti az összkoleszterin és az LDL-koleszterin szintjét, amely szintén összefüggésbe hozható a szív és érrendszerre gyakorolt pozitív hatásával. Összefoglaló tanulmány alapján a különböző fokhagymakészítmények átlagosan 15 mg/dl-rel csökkentették az összkoleszterin és 6 mg/dl-rel a LDL- koleszterinszintet, magas koleszterinszinttel rendelkező betegek esetén, a placebóval összehasonlítva. A javulás ennél is erőteljesebb volt azoknál, akik a fokhagymát több mint 8 héten keresztül fogyasztották és akiknek a koleszterinszintjük a hatértérékhez közeli volt (Ried4).
- Egy újabb összefoglaló tanulmányban is hasonló következtetéseket vontak le, a fokhagyma ez alapján is javította az LDL-, a HDL- és az apolipoprotein-A szintet azok esetében, akiknél szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata nagyobb (Gadidala).
- A fokhagymát napi 1200mg-os adagolás mellett napi 3 g halolajjal kiegészítve szintén pozitív eredmények születtek a koleszterinszint javítását illetően. A fokhagyma önmagában 11,5%-kal csökkentette az összkoleszterinszintet, halolajjal kiegészítve 12,2%-kal. Az LDL-C koleszterinszint a fokhagyma fogyasztása esetén 14,2%-kal, halolajjal kiegészítve 9,5%-kal csökkent (Adler).
3-4. A SZERVEZET TERMÉSZETES VÉDEKEZŐKÉPESSÉGÉT, VALAMINT A TOROK ÉS A TÜDŐ EGÉSZSÉGÉNEK MEGŐRZÉSÉT TÁMOGATÓ HATÁSA
- Egy Egyesült Királyságban végzett előzetes klinikai kutatás azt mutatta, hogy a téli hónapokban 12 héten keresztül napi egy fokhagymakapszula szedése kb. 63%-kal csökkentette a megfázások számát a placebóhoz képest, továbbá a tünetek mutató napok száma is kb. egy nappal csökkent (Josling).
- Egy spanyolországi idősek otthonában élő betegek körében végzett kisebb klinikai vizsgálat azt is kimutatta, hogy 36 héten keresztül napi egy kapszula fokhagyma és hagymapor kombinációját szedők körében a résztvevők csupán 12%-ánál jelentkeztek megfázásos tünetek, míg a placebót szedők 45%-ánál mutatkozott valamilyen tünet (García).
- A fokhagyma antibakteriális hatásáért feltehetően a benne található kénvegyületek a felelősek (Ayala-Zavala).
- A hatás úgy alakul ki, hogy a ezek a kénvegyületek inaktiválják azokat az enzimeket, amelyek a baktériumok növekedéséhez szükségesek (Ghannoum).
- Egyes in vitro kutatásokban a különböző fokhagymakivonatok antibakteriális hatását bizonyították több mikobaktériumtörzzsel szemben, (pl: Mycobacterium tuberculosis). Ezek a baktériumok különböző légzőrendszeri megbetegedéseket okoznak (Abbruzzese).
5. A CUKORANYAGCSERÉT KEDVEZŐEN BEFOLYÁSOLÓ HATÁSA
- 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő felnőttekkel végzett klinikai kutatások összefoglaló tanulmánya alapján napi 600-1500 mg fokhagymapor 2 mg/dl-rel csökkentette az éhgyomri vércukorszintet a kontrollcsoporthoz képest (Hou).
- Egy másik vizsgálatban a fokhagyma metforminnal (2-es típusú cukorbetegség kezelésére alkalmazott gyógyszerrel) kombinálva 70%-kal jobban csökkentette az éhgyomri vércukorszintet, ahhoz képest, mint amikor a metformint önmagában alkalmazták (Ashraf).
6. A MÁJ EGÉSZSÉGES MŰKÖDÉSÉT TÁMOGATÓ HATÁSA
- Egy indiai összefoglaló tanulmány szerint a napi 800-1600 mg fokhagymapor csökkentheti egyes májenzimek megemelkedett értékét, úgy, mint az aszpartát-aminotranszferáz (AST) és alanin-transzamináz értékét (ALT). Ezen enzimek értéke akkor lehet emelkedett értékű, hogyha a májban vagy egyéb szervekben valamilyen károsodás következik be (Rastkar).
- Nem alkoholos zsírmáj betegségben szenvedőknél végzett klinikai vizsgálat azt mutatja, hogy egy fokhagymapor készítmény napi 4x400 mg-os adagolás mellett, 12 héten keresztül fogyasztva a betegek 51-62%-ánál csökkentette a betegség súlyosságát a placebóval szemben. Ezen felül javult a legtöbb májenzim és az LDL-koleszterin szintje is. (Sangouni).
FIGYELMEZTETÉSEK, ELLENJAVALLATOK
- Fogyasztása nem helyettesíti a vegyes étrendet!
- Fokozhatja a vércukorszint- és vérnyomáscsökkentő, valamint a véralvadásgátló gyógyszerek hatását!
- 6 és 12 éves kor között fél adag fogyasztása javasolt, a kapszulák nagy mérete miatt a kapszulák tartalmát teaként fogyasztva vagy a kapszulák tartalmát pl. mézben elkeverve.
- Terhesség és szoptatás alatt is fogyasztható.
- A napi ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
- Kisgyermekek elől elzárva tartandó!
.
.
Tájékoztatás - A törvényi előírásnak megfelelően, szeretnénk az alábbiakra felhívni a figyelmedet vásárlás előtt:
- Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
- A www.naturaplaza.hu egy internetes áruház, a weboldalunkon található termékleírások a gyártók, forgalmazók, szállítók, valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért áruházunk a felelősséget nem vállalja.
- Betegség esetén, az étrend-kiegészítő szedésével kapcsolatosan, kérd ki szakorvosod tanácsát, véleményét.
- Minden esetben figyelmesen olvasd el a termék csomagolásán lévő, illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! A tájékoztatóban szereplő javasolt mennyiségeket ne lépd túl!
- Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.
Adatok
Raktárkészlet
VAN
Cikkszám
JA-2024-103
Vélemények